Ülkemizde ki işsizlik oranlarının azalması için hükümet çalışmalarını sürdürürken Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu konu hakkında görüşmeler yapılmakta ve Türkiye İş Kurummu'da pek çok kurum ile anlaşmalar yaparak personel alım sayılarının artmasını sağlamaktadır. İşsizliğin azaltılması için İŞKUR pek çok konuda görüşmeler yapmakta ve her sene yüz binlerce kişiye iş bulabilmek için yeni imkanlar yaratmaktadır.

Bilindiği giib geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım'ın iş arayanlara müjdeli bir haber vermişti. Buna göre Binali Yıldırım 2017 yılı içerisinde 600 bin kişiye istihdam yaratılması için pek çok proje üzerinde çalıştıkları ve bunları yakın zamanda hayata geçireceklerini belirtmişti. Bu açıklamanın üzerine iş arayanlara müjdeli bir haber verilirken bir yeni müjdeli haberde Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den geldi.

280 Bin Kişiye İş Müjdesi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamasında 2017 yılında ki projeler kapsamında 600 bin rakamına ek olarak 280 bin kişiye daha iş imkanının sunulacağını ifade etti. Bu açıklama ile iş arayanlara yine müjdeli haber verilmiş oldu. 250 milyar lira finansam sağlanılacak olan proje için kaynak yaratılma konusunda kanun değişikliğinin yapılması beklenmeden pazartesi gününden itibaren kredi çekilebilecek. Bu projeler hakkında yapılan görüşmeler devam etmekte olup 2017 yılında 880 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Önümüzde ki haftalarda projeler hakkında daha detaylı açıklamalar yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim