Ülkemiz de her 20 yaşına gelmiş ve sağlık sorunu ve fiziki rahatsızlıkları bulunmayan her erkek askere gitmektedir. Pek çok aday ise eğitim durumundan dolayı askerliğini tecil ettirmekte ve eğitiminin de bitmesi ile işe başladığından dolayı askere gidememektedir. Araya da evlilik ve özel sebepler gibi durumlarında gitmesi ile yaşı geçmiş olan pek çok aday bedelli yasalarının çıkmasını istemektedir. Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemde çıkan bedelli yasası ile belli bir yaşa gelmiş olan binlerce aday 18 bin lira bedelli askerlik ücretini ödeyerek askere gitmedi. Ancak bu sadece dönemlik bir yasaydı ve şu anda aktif olarak hiç bir aday bedelli parası ödeyerek askere gitmeme gibi icraatta bulunamamaktadır. Gündemden düşmeyen bedelli askerlik açıklaması beklenirken Numan Kurtulmuş bu konu hakkında açıklama yaptı.

Kritik Açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bedelli askerlik hakkında yaptığı açıklamasında terörle mücadelenin devam ettiği ve Fırat Kalkanı Operasyonunun da yürütüldüğünü duyurarak bir tarafta vatanı için canını hiçe sayan askerler varken burada bedelli askerliği konuşmanın mümkün olmadığını duyurarak şu anda gündemlerinde böyle bir durumun olmadığını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerin askere ihtiyacı olduğunu belirten Numan Kurtulmuş ancak belirtilen sayıdan fazla asker olursa bedelli askerliğin gündeme gelebileceğini bahsederek bu durumun önümüzde ki birkaç sene içerisinde olmayacağını tahmin ettiğini duyurdu.