OHAL uzatılacak mı? Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir BOZDAĞ OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı hakkında bir açıklama yaptı. OHAL'in uzatılma ihtiyacı olduğunu ve TBMM'de kabul görmesi halinde yeniden uzatılacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin bazı açıklamalar yaptı. 19 Ocak tarihinde sona eren OHAL'in uzatılmasına Bakanlar Kurulu karanının ardından parlamentoda görüşülerek uzatılması kararı verilmişti. Bilindiği gibi 3 ay uzatılan OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı konusunda Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ bir değerlendirme yaptı.

OHAL AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ yapmış olduğu açıklamada "OHAL'in uzama ihtiyacı ortadadır. TBMM kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir." dedi.

OHAL NEDİR?

Olağanüstü hal, 2935 sayılı olağan üstü hal kanunu kapsamında 27 Ekim 1983 tarihinde yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunun kararı ve Milli Güvenlik Kurulunun görüşü alınması ile belli bir bölgede ya da ülkenin tamamında olağan üstü ilan edilebilir.