2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile istihdam etmekte olan taşeron işçilere kadroları verildi. Ancak bazı taşeron işçilere çalıştıkları kamu kurumu, çalışmaya başlangıç tarihi ya da çalıştıkları pozisyonlardan dolayı kadro verilmedi. Şu ana kadar www.isinolsa.com ekibi olarak kadro alamayan taşeron işçiler konusunu haber yaparak sıklıkla gündeme getirmeye çalıştık.

Buna göre kadro alamayan taşeron işçilere kadro verilecek mi, KİT işçilerine kadrolar ne zaman verilecek, kadro alan taşeron işçilerin sosyal mali hakları nedir artırılacak mı haberlerimiz ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı ve Başbakan'ın duyuru yapacağı öne sürüldü.

"BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPACAK"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan resmi açıklama da "Bugün Sayın Başbakan ile bu konuyu görüştük. Zannediyorum Pazartesi ya da Salı günü bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. Yani Başbakan Binali Yıldırım'ın kadro alamayan taşeron işçiler hakkında önümüzdeki Pazartesi ya da Salı günün açıklama yapabileceği söylendi. İşin Olsa ekibi olarak hem bizler hemde kadro alamayan KİT ile diğer çalışanlar gözlerini Başbakan Binali Yıldırım'ın yapması beklediği açıklamaya çevrildi. Tüm taşeronlara kadro verilecek mi, taşeron işçilere kadroları ne zaman verilecek, taşeron işçiler için çalışma yapılıyor mu gibi soruların yanıtının yakın zaman içerisinde duyurulması bekleniyor.