Ülkemizde uzun süredir bilindiği üzere bedelli askerlik konusu gündeme gelmeye devam ediyor. Pek çok kişi bedelli askerliğin çıkması gerektiğini ifade etmekte iken hükümet cephesinden şu ana kadar hiçbir yetkili bedelli askerlik hakkında olumlu konuşma yapmamıştı.

Buna göre erken seçim öncesi bedelli askerlik çıkarılacak mı soruları devam ederken sonunda Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklama yapıldı ve olumlu düşündükleri belirtildi. Peki bedelli askerlik çıkarılacak mı, bedelli askerlik çıkarılacak ise ne zaman çıkartılacak? Tüm gelişmeleri www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama da bedelli askerlik konusunda müsbet düşündükleri belirtildi. TDK'nın sözlük anlamına bakıldığında müsbet kelimesinin olumlu olduğu görüldü yani hükümet cephesinin bedelli askerlik konusunda olumlu düşündüğü belirtildi. Peki bedelli askerlik çıkarılacak mı?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama da 15 Temmuz itibari ile profesyonel orduya geçişin hızlandırıldığı ve orduya çok sayıda donanımlı asker yetiştirilmeye başlandığını belirterek bedelli askerliğin çıkartılaması ile elde edilecek gelirin savunma sanayisinde kullanılabileceğini belirtti. Buna göre yakın zamanda bedelli askerlik müjdesi verilebilir ancak yinede konu hakkında net bir şey söylenememektedir.

Editör: TE Bilisim