16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referanduma artık sayılı saatler kaldı. Referandum öncesi taşeron işçileri kadro bekliyordu ancak görüşmelerin devam etmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin referanduma kadar tatil edilmesinden dolayı çalışmalar ilerlemedi.

Bir milyona yakın taşeron işçi hükümet ve Maliye Bakanlığından müjdeli bir haber bekleyerek kadro istiyor. Referanduma saatler kala Başbakan Binali Yıldırım bir milyona yakın taşeron işçiyi ilgilendiren kadro açıklaması yaptı. Peki Başbakan Binali Yıldırım taşerona kadro hakkında ne söyledi? Tarih verildi mi?

KONUNUN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamasında 800 bine yakın çeşitli kurumlarda istihdam etmekte olan taşeron işçinin olduğunu belirterek taşeron işçilerin çalışma imkanlarının kadrolu memurlardan daha zor olduğunu ve maaşlarının da düşük olduğunu bildiklerini belirterek konumunun önemini bildiklerini ve çalışmaların devam ederek iyileştirmeler, makul, adil bir sonuç inşallah olacak açıklamasını yaptı.

KADRO NE ZAMAN VERİLECEK

Başbakan Binali Yıldırım'ın taşerona kadro hakkında kamuoyuna neler duyurduğunu belirttik. Başbakan Binali Yıldırım malesef taşeron işçilere kadro ne zaman verileceğini duyurmadı. Referandum dan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi yeniden toplanacak ve çalışmaların tekrar yürütülmesi beklenmektedir. Şu an için kadronun ne zaman verileceğine ilişkin bir haber yok fakat bu sene içerisinde bir milyona yakın taşeron işçiye kadro verilmesi bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ