Ülkemiz de bir yandan terör örgütlerine yönelik yürütülmekte olan amansız operasyonlar devam ederken bir yandan da askere gitmek istemeyenlerin gündeme taşımaya çalıştığı bedelli askerlik konusu görüşülmektedir. Geçtiğimiz günlerde gündeme bedelli askerlik sorusu gelmişti.

Bedelli askerlik çıkacak mı? Çıkmayacak mı soruları sorulurken Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik hakkında soruları yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım'a yöneltilen soruyu cevaplayan Başbakan bedelli askerlik müjdesi bekleyenlere müjdeli haber vermeyerek bedelli askerlik konusunun gündemlerinde olmadığını duyurdu.

YILDIRIM: GÜNDEMİMİZDE YOK

Başbakan Binali Yıldırım kendilerine yöneltilen bedelli askerlik çıkacak mı sorusunu şu anda hükümet programında bedelli askerlik ile ilgili çalışma olmadığını ve bu konunun gündemlerinde olmadığını duyurdu. Ayrıca Başbakan şu anda terör ile bir mücadele içinde olduklarını ve tüm yoğunluklarını buraya verdiklerini belirtti.

Başbakan kendilerine Destici tarafından önerilen bedelli askerlik çıkarsa gelecek olan ücretlerin SMA hastalarına verilmesi gerektiği konusunda ise böyle bir isteğin Sayın Destici tarafından iletildiğini ancak buna karşı her hangi bir cevaplarının olmadığını belirtti.

İŞİN OLSA YORUMU: Eğitim gören, askere gitmek istemeyen pek çok kişi hükümet programına bedelli askerliğin girmesini ve konu hakkında çalışma yapılmasını istemektedir. Ancak bedelli askerlik konusunda hükümetten gelen cevapların geneli aynı olduğundan terörle mücadele operasyonlarının sona erene kadar hükümet programına bedelli askerlik konusunun girmeyeceği tahmin edilmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim