Ülkemizde on binlerce kişi hükümetten bedelli askerlik görüşmesinin yapılmasını talep etmekte olup bedelli askerliğin çıkartılmasını talep etmektedir. Bilindiği üzere bir dönem 18 bin lira karşılığında bedelli askerlik çıkartıldı. Fakat bu sadece geçici bir durumdu yani sürekli olarak 18 bin lira para yatıran kişinin askerlik ile ilişiğinin kesilmesi gibi bir durum bulunmamaktadır.

Yeni dönemde bedelli askerlik çıkacak mı soruları sürekli artmaya devam ederken Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki bedelli askerlik çıkacak mı? Başbakan Yıldırım konu hakkında nasıl bir açıklama yaptı?

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Uzun süredir hükümetin cevaplaması istenilen sorular arasında yer alan bedelli askerlik hakkında sonunda Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı ancak bedelli bekleyenlere müjde gelmedi. Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik konusunun gündemlerinde olmadığını ifade etti.

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

İşin Olsa Yorumu: Peki bedelli askerlik ne zaman çıkacak ve çıkma ihtimali var mı? İşin Olsa ekibi olarak tüm bedelli askerlik açıklamalarını inceledik ve açıklamaların bir bölümünde ''bedelli askerliğin çıkması için ülkede huzurun sağlanmasının gerektiği'' ifadeleri bulunuyor. Yani Türkiye'de yaşanan olayların sona ermesi ve askeri operasyonların bitmesi, huzurun kesin olarak sağlanmasından sonra ancak bedelli askerlik çıkacak gibi görünmektedir.

Editör: TE Bilisim