Ülkemizde her ne kadar işsizlik rakamları istenmeyen rakamlara kadar yükselmişte olsa çalışmalar her geçen gün devam ettiği gibi yatırımların yapılması ile yüz binlerce kişiye istihdam fırsatı verilmeye çalışılmaktadır. Başbakan Binali Yıldırım işsizliklerin azalması için katıldığı organizasyonlarda bu konu hakkında açıklama yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklaması ile 112 bin kişiye istihdam fırsatı verileceğini belirtmişti. Pek çok kişi bu konu hakkında daha detaylı açıklama yapılmasını istediği gibi alımlar hakkında sektörün ne olduğunu da merak etmektedir.

Yatırımlara Destek Veriliyor

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında yatırımlar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de ki göçün özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden batı illerine olduğunu söyleyen Binali Yıldırım bu bölgelere yatırımların yapılması ile iş göçlerinin önüne geçebileceklerini duyurdu.

Yapılan yatırımların desteklendiğini belirten Binali Yıldırım, uygun vade süreli ve faizi ile de yatırımcılara kredi desteğinin de verildiğini duyurarak 100 milyonun üzeri yatırımlara daha büyük özel bir desteklerinin de olduğunu belirtti. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yapılacak olan fabrika, iş ilanları, organize sanayi bölgeleri ve bunun gibi işletmelerin sayısının artması ile toplam 112 bin kişiye iş imkanının sağlanması amaçlanıyor. Yine bölgeye kurulacak olan çağrı merkezleri için personellerin yetiştirileceği ve yetiştirilme için 2 bin 500 liralık ücretin verileceği de duyuruldu.