Bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı konusunda görüşmeler yapılmaya devam ediliyor. Bilindiği üzere hükümet cephesinden yapılan açıklama ile şu süreç içerisinde bedelli askerlik konusunun görüşülmesinin doğru olmadığı belirtilmiş ve bedelli askerliğin çıkmayacağı duyurulmuştu. Ancak hükümete bedelli askerlik talepleri iletilmeye devam ediliyor.

Ankara Başbakanlık Resmi Konutun'da Başbakan Binali Yıldırım konuğu BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ağırladı. Genel Başkan Mustafa Destici Başbakana süpriz olarak bedelli askerlik konusun da tekliflerini iletti.

DESTİCİ: BEDELLİ ASKERLİĞE KARŞIYIZ AMA...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Başbakan Binali Yıldırım arasında ki görüşme de bedelli askerlik konusunda da görüşme yapıldı. Genel Başkan Mustafa Destici Başbakan Binali Yıldırım'a bedelli askerliğe ilkesel olarak karşı olduklarını ancak bedelli askerliğin çıkartılması ile elde edilecek gelirin SMA hastalarına aktarılmasını istediklerini duyurdu.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI 2017

Bedelli askerliği hükümet 2017 yılında sıcak bakmıyor. Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonların şu adımın da bedelli askerliğin konuşulmasını dahi uygun bulunmamakta olduğu gibi bedelli askerliğin çıkartılması konusun da yeni öneriler atılmaya devam ediliyor. Mustafa Destici bedelli askerlikten gelen gelirin SMA hastalarına aktarılmasını talep ettiği gibi yine bedelli askerlikten elde edilecek gelir ile profesyonel orduya geçiş sürecinin hızlandırılması gerektiği konusunda da yeni öneriler atılmaya devam ediliyor. 2017 yılında bedelli askerlik çıkacak mı sorusunun yanıtı şimdilik olumsuz olarak gözükmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim