Kamuda çarşı ve mahalle bekçisi olarak göreve başlayan görevlilerin polis olması mümkün olacak. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan bekçilerin sayısıda arttırılmaya devam edilecek. 2018yılında 17 bin bekçi alımı daha yapılacak. Alımlar için yeni ilanlar bekleniyor. 

Mahalle bekçilerine yeni bir müjde İzmir Emniyet Müdürü tarafından geldi. Bekçilerin görevinden memnun olunduğunu, başarılı olan bekçilerin polis olacağını açıkladı.

İzmir Bornova’da 318 Bekçi göreve başladı. İzmir Emniyet Müdürü de yapılan törene katıldı. Törende söz alan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin AŞKIN, bekçi adaylarına ve görevde olan mahalle bekçilerine önemli bir açıklamada bulundu. 

"POLİS KADROSUNA ALACAĞIZ"

Emniyet Müdürü Hüseyin AŞKIN yaptığı açıklamada polis kadroya geçiş için İşçileri Bakanlığı ile yaptığı konuşmayı anlattı. "İçişleri Bakanlığı ile iletişime geçtik. Bizlere çarşı ve mahalle bekçiliği uygulamasından memnun olup olmadığımızı sordular ve onlara çok memnun olduğumuzu, uygulamaya sayının artarak devam edilmesini beklediğimizi söyledik. Sizlere bir de müjdem olsun, bekçilerin yani sizlerin gelişimini izleyeceğiz, durumlarınızı takip edeceğiz. Görevinde başarılı olup sivrilenleri polis kadrosuna alacağız. Mevzuatta herhangi bir sıkıntı yok, İçişleri Bakanlığı da konuya oldukça sıcak baktı" dedi.