Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından yürütülen Barış Pınarı operasyonu Fırat’ın doğusunda tüm hızı ile devam ediyor. Ülke sınırları terör örgütlerinden bir bir temizlenirken bu alanda yaşanan son habere göre tecrübeli Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timleri de operasyonun yapıldığı Fırat’ın doğusunda ileriki aşamalarda görev alacak. Bu noktada PÖH ve JÖH’ler özellikle şehir içinde yapılacak olan operasyonların sivil halkın zarar görmemesi adına yavaş ilerleyecekken cadde, sokakve ara mekanları da adım adım kontrol edip tarayacak.

Operasyon Devam Ediyor

En son şehir ilçe merkezi Resulayn da temizlenmesi ile birlikte bu ilçenin batısında kalan kırsallarda bulunan Tel Halef ve AsfarNeccar ile Tel Abyad yakınlarındaki Halave köyü de terör örgütlerinden temizlenmiş oldu. Buna göre operasyon sonucunda terör örgütünden arındırılan köylerinden sayısı da 14 olmuş oldu. Suriye Milli Ordusu temizlenen bu köylerde asayişin sağlanması için görevlendirilirken arama ve tarama çalışmaları da devam ediyor.

400’den Fazla Terörist Öldürüldü

Geçtiğimiz perşembe günü itibari ile başlayan Barış Pınarı Operasyonunda toplamda 400’den fazla terörist öldürüldü. 14 köy teröristlerden temizlenirken Resulayn ilçe merkezi de arındırıldı. PKK/PYD-YPG mevzileri havadan ve karadan vurulmaya devam ederken operasyonun ileri aşamalarında sivillerin korunması için JÖH ve PÖH’lerin de görev alması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim