Bankalarda telefon bankacılığı üzerinden işlem yapmak için sadece anne kızlık soyadını bilmek yeterli oluyor. Bu durum güvenlik açığını çıkardığı için Ziraat Katılım Bankası yeni bir uygulamaya imza atarak 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren anne kızlık soyadı uygulamasını kaldıracağını bunun yerine vatandaşlar bireysel şifre oluşturacağı belirtildi. Üstelik şifre şubelerden ya da online internet bankacılığından da değiştirilebilmektedir.

Tüm Bankalarda Bekleniyor

Bilindiği üzere her hangi bir bankanın önemli bir yerde düzenleme yapmasının ardından diğer bankalarda hemen harekete geçmektedir. Ziraat Katılım Bankasının böyle bir değişim yapması özellikle güvenlik sorunu yaşayan müşteriler tarafından uygun bulundu ve olumlu olarak karşılandı. Kısa sürede diğer tüm bankaların da yapması bekleniyor.

Farklı Soyadlar Verebilirsiniz

Bankalar hesap açılışıunda anne kızlık soyadını güvenlik için kullanmaktadır. Eğer çalıştığınız banka bu yönde düzenleme yapmaz ve güvenlik sorununu kaldırmak istiyorsanız bankalara farklı anne kızlık soyadları verebilirsiniz. Anne kızlık soyadlarını doğru olması gerekmiyor.

Bankalar bu bilgileri kontrol etmemekte bunun yerine sisteme kayıt ederek sizin telefon bankacılığı işlemi yaparken teyit edilmenizi sağlamaktadır. Dilerseniz tüm bankalarda farklı anne kızlık soyadları kullanabilir ve kendinizi güvene alabilirsiniz. Ancak her bankaya farklı kızlık soyadı verildiğinde bunu unutmamanız önem arz etmektedir.

Editör: TE Bilisim