Balat’ta Korkutan Yangın

Fatih, Balat Mahallesi, Yıldırım Caddesi üzerinde bulunan ve 4 katlı olan eski metruk bir ahşap binada saat 21.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı kaydedildi. Yaşanan yangının çok kısa bir sürede binanın tamamını saran alevler, ahşap yapının yanında ve karşısında bulunan 2 değişik ahşap binaya daha sıçradı. Yangın sebebiyle alev alev yanan 3 ahşap bina da küle dönerken, binalardan birinden çöken cumba sebebiyle yangının sıçradığı başka bir binada da hasar meydana geldi.

ÇOK SAYIDA İTFAİYE EKİBİ GÖNDERİLDİ

Vatandaşların ihbarı üzerine hadise yerine Fatih, Beyoğlu, Şişli ve Bayrampaşa'dan çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. İtfaiye araçları, sokak üzerindeki yol çalışması sebebiyle yangın bölgesine girmekte zorluk çekti.

İtfaiye erleri, alev topuna dönen ahşap binalara köpüklü suyla müdahale etti. Yangın, ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması neticesi güçlükle denetim altına alınarak söndürüldü. Ayrıyeten, TEDAŞ ekipleri de hadise mahalline gelerek bölgenin elektriğini kesti. Yangının başladığı ve sıçradığı binalarda hadise esnasında kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının derhal peşinden, yola ve çevreye yayılan enkazın kaldırılması için çalışma başlatıldı. Yangın esnasında çöken ahşap binalardan birinde bulunan oldukça büyük çaptaki risk teşkil eden parçalar, itfaiye ekipleri tarafından halat yardımıyla yıkıldı.

Salih Seyyah isimli işyeri sahibi, Yangının nasıl çıktığını görmedik. Arkadaşlar haber verdiler. Derhal çıkıp bakmaya gittik. İnsanların evlerinin yandığını gördük. Orada bir metruk konut yanıyordu. Karşı tarafa sıçradı. İtfaiye gelemedi, çünkü belediyenin yol çalışması mevcut. Yanılmıyorsam 4 metruk bina yandı. Elektrikler de tedbir amaçlı kesildi. Çünkü kofralar yandı orada şeklinde diye konuştu. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için araştırma başlatıldı

Editör: TE Bilisim