Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ve İçişleri bakanlığının kararı ile 29 Nisan 2021 tarihinde başlayan Sokağa Çıkma yasağı yani tam kapanma hala devam ediyor. Ramazan Bayramında da devam edecek olan sokağa çıkma kısıtlaması 17 mayıs 2021 tarihinde sona erecek. Bu kapsamda yasakların devam etmesi ile vatandaşların evlerinde kalması için Türkiye Geneli toplamda Binlerce kolluk personeli görev yapacak.

Şehirler Arası Seyahat Yasağı Devam Edecek!

Ramazan bayramında Şehirlerarası yolculuklar yasak olacak olup sadece izin belgesi ile seyahat yapılacak. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından 1167 yol Kontrol noktası oluşturuldu ve 16 bşn 669 kolluk personeli görev yapacak. Kolluk Personelleri herkesin izin belgelerini sıkı bir denetimle kontrol edecek.

Toplamda 95 Bin 948 Personel Görev Alacak!

Vatandaşların şehirlerarası ve şehir için sokağa çıkma kısıtlamasında evlerinde durması için ramazan bayramı boyunda toplamda 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 personel görev yapacak. Sıkı denetimlerle kontoroller sağlanacak olup yasaklara uymayan kişilere cezai işlemler uygulamacak. şehirlerarası cadde ve sokaklarda gerek kontrol noktalarında gerekse devriye gezilerek kontorlller sağlanacak olup şehir içic 6 bin 84 kontol noktasında 79 bin 279 Kamu personeli görev yapacak.