Gündemde yer alan ve birçok kişinin merak ettiği 15 Bin TL destek ile girişimcilere devlet tarafından faizsiz kredi verilmekte ve vatandaşların farklı alanlarda ekonomiye katkı sağlamaları, gelir elde etmelerinin de önü açılacak. İlgili kredi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından farklı alanlar için sağlanmakta olup çeşitli şekillerde verilmektedir. Bu noktada özellikle kadın girişimcilere 15 bin TL faizsiz kredi desteği sağlanmakta olup ilgili desteğe başvuru şartları ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Kadınlara 15 Bin TL Destek Şartları

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadın girişimcilere sağlanan 15 bin kredi desteğinden yararlanmak isteyenlerin birtakım şartları sağlamaları gerekmekte olup bu şartlar arasında herhangi bir bankadan kredi almamış olmak, aktif bir şekilde esnaflık yapmamak, ilgili alanda gereken tüm becer bilgi ve teknik detaylara sahip olmak, herhangi bir SGK kaydı bulunmamak, kurum ve kuruluşlardan aylık gelir elde etmemek şeklinde yer almaktadır.

Hangi Alanlarda Veriliyor?

Bakanlık tarafından kadın girişimcilere sunulan 15 bin TL faizsiz kredi desteği ile kredinin 2 yıl geri ödemesi alınmamakta ve 15 bin TL kredi 6 yıl boyunca eşit taksitlerle ödenebilmektedir. Ayrıca kırsalda meyvecilik projelerinde ise kredi geri ödemesi ise 11 yıl şeklinde yer alıyor. Bu noktada başarılı olan girişimcilere ise bakanlık tarafından 1 yıllık kredi taksiti hibe edilmektedir. Başarı kriteri ise açılan iş yerinde en az 2 kadın çalıştırmak ve ödemeleri düzenli gerçekleştirmek şeklinde yer alıyor.

Editör: TE Bilisim