Devlet Personel Başkanlığı bugün resmi internet sitesi aracılığı ile yayımlanan duyuruda 2017 yılında kamu kuruluşlarının ve üniversitelerinin kaç memur personel alımı yapmayı planladığını duyurdu. Yayımlanan bildiri de göre ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan bakanlıkların 205 memur personel alımı yapmayı planlıyor.

Yayımlanan bildiri de bakanlık ve kamu kuruluşlarının kaç personel alımı yapmayı planladığı belirtildi ancak bu bildiri de yer alan rakamlardan daha fazla memur ve personel alımı yapılması beklenmektedir.

BAKANLIK ALIMLARI

Devlet Personel Başkanlığının yayımladığı bildiri de kamu kuruluşlarının ve devlet üniversitelerinin kaç memur personel alımı yapmayı planladığı belirtildi. Buna göre devlet üniversitelerinin tamamı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 5 memur personel alımı yapmayı planlıyor.

Yine bakanlıklarında kaç memur personel alımı yapmayı plandığı duyuruldu. Buna göre kadro dağılımı yapılan bakanlıkların toplam 205 kişilik memur personel alımı yapması planlanmaktadır. Tüm bakanlıkların alım yapmayı planladığı kadroların toplamı 205'dir.

HANGİ BAKANLIKLAR ALIM YAPACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı...

Yukarıda belirtilmiş olan bakanlıklar başta olmak üzere pek çok bakanlık toplamda 205 kişilik alım yapmayı planlıyor. Her bakanlığın en az 10 kişilik alım yapması bekleniyor. Tabii bu rakamların daha da artacağı tahmin ediliyor.

Kurumlara Göre Kontenjan Dağılımı İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim