24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek seçimin ardından şu an da 21 tane bulunan Bakanlık sayısı 7 tane Bakanlığın kapatılması ile birlikte 14'e düşürülecek. Kapatılacak olan 7 Bakanlık kendilerine en yakın diğer bakanlıklarla birleştirilecek. Peki hangi bakanlıklar kapatılacak? Hangi Bakanlıklar isim değişikliğine gidecek?

İŞTE KAPATILACAK OLAN BAKANLIKLAR

24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra büyük bir değişiklik meydana gelecek . Bu değişiliğe göre 7 tane Bakanlık kapatılarak birbirine en yakın olan diğer Bakanlıklara bağlanacak. İşte seçimlerden sonra kapatılacak olan Bakanlıklar: Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlıklarının görevleri son verilip birbirine en yakın olan Bakanlıklara bağlanacakları belirtildi.

Bazı Bakanlıklarda ise isim değişiklileri olacak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Teknoloji kaldırılarak yeni adının Sanayi ve Bilim Bakanlığı, Eski adı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Bakanlığın yeni adının Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Çalışma kaldırılarak yeni adının İş Hayatı ve Güvenliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Tabii kaldırılarak yeni adının Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olacağı bilgilerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim