Ülkemizde tehdit unsuru olarak bulunmakta olan terör örgütlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı güvenlik güçleri operasyonlar düzenlemektedir. Operasyonlar sırasında, sıcak çatışmalarda veya eylemler sonucu asker, polis ya da sivil vatandaşlar şehit olabilmektedir.

Şehit cenazelerine şehitin ailesi, arkadaşları, akrabaları, silah arkadaşları ve halk katılabilmektedir. Cenazelerde bilindiği üzere ihtiram yürüyüşü düzenlenmekte ve bu yürüyüşlerde herkes hep bir yandan yürümektedir. İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin tüm 81 iline önemli yazı gönderildi ve usullerin değiştirildiği belirtildi.

ŞEHİT CENAZELERİNDE USUL DEĞİŞTİ!

Buna göre İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin tüm 81 iline şehit cenazelerinde uygulanan esasların değiştiğini belirten yazı gönderdi. Peki neler değişti. Buna gçre şehit cenazelerinde uygulanan ihtiram yürüyüşlerinde segah tekbirinin yapılması kararı aldı. Halk ve şehit yakınları bundan sonra cenazede segah tekbiri getirecektir.

Segah Tekbirinin bestecisi bilindiği üzere Itri olarak bilinmekte olup yine cenaze sırasında Tİ işaretlerinin gösterilmesi de yasaklanmıştır. Bu sayede şehit cenazelerinde  siyasi gösteriş yapmak tamamen yasaklanmış oldu. Yine cenaze sırasında ne amaçla açılacak olursa olsun hiçbir çalgı çengi aleti kullanılamayacak ve şehit cenazesi kesinlikle sessiz içerisinde yapılacaktır. Segah tekbiri nedir, Tİ işareti nedir aşağıda ki linkten öğrenebilrisiniz.

SEGAH TEKBİRİ ve Tİ İŞARETİ NEDİR ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA BAKINIZ