Korona virüs salgınında diğer dünya ülkeleri gibi ülkemiz de hem sağlık hem de ekonomi alanında ortaya çıkan sorunlara yönelik eylem planlarını hayata geçirmeye başladı. Bu noktada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan en son açıklamada vatandaşlara ödenen yardım kalemlerinden bazılarının arttığı ifade edildi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan da sektörel bazlı bir hasar tespiti yapılacağını ve bu süreçte zarar gören sektörlerde iyileştirme yapılacağını vurguladı.

Sosyal Yardımlar Arttı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Asker Ailesi Yardım Programı kapsamında aylık ödeme miktarı %yüzde 45,45 artarak 275 TL’den 400 TL’ye, Muhtaç Asker Çocuklarına Yönelik Yardım Programı kapsamında aylık ödeme miktarının da %50 arttırarak 100 TL’den 150 TL’ye çıkarıldığını ifade etti. Bakan her iki yardım programının da 24 ile 28 Nisan arasında ödeneceğini vurguladı.

Bakan asker ailelerine yapılan yardımdan askere gitmiş veya gidecek olan kişinin, yoksulluk durumu olan eşi, annesi ya da babasının faydalandığını ifade ederken diğer ödemden ise ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlerden 18 yaşından küçük olan çocuklarının yararlandığı ifade edildi.

Sektörel Hasar Tespiti

Gündemde yer alan bir diğer haberde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimat ile ekonomide bir virüs hasar tespiti yapılacağı, bu hasardan etkilenen sektörlerin ve vatandaşların yaşadığı gelir kaybını en aza indirmek amacı ile adımlar atılacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada ise “Gelir kaybı yaşayan, sıkıntıda olan tüm sektörler ve vatandaşlar tek tek inceleniyor. Bu incelemeler belli kriterlere göre yapılıyor. Gerçekten, zor duruma giren ve kısa süre içinde kendini toparlayamayacak durumda olan kim varsa, devlet destekleri ile bu sıkıntılı dönemi atlatmaları sağlanacak” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim