Ülkemizde bilindiği üzere korona virüsünün görülmesinden sonra bir çok kişi bu virüsten nasıl korunmaları gerektiğini araştırmaya devam ediyor. Özellikle halk en çok bakanlar ile sağlık çalışanlarını merak ediyor. Öyle ki ülkemizdeki bakanlar planlı ve programlı olarak hareket ettiği için uykuları bile saatli yani şu anda bir bakanın ortalama uyuma süresi 4 - 8 saat aralığında olduğu bilinmekte olup Sağlık Bakanının günde en fazla 4 saat uyuduğu öğrenildi. Her gün onlarca, yüzlerce kişi ile görüşen bakanlar ile her gün binlerce kişinin arasında olan sağlık çalışanları nasıl korunuyor?

Bol Sıvı ve Bitki Çayları

Bakanların aldığı önlemler araştırıldığında bol sıvı ile bitki çayları tükettikleri öğrenildi. Bilindiği üzere bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin ve mineralleri düzenli almamız gerekiyor. Bir çok bakanının bu vitamin ve mineralleri bitki çayları aracılığı ile aldığı öğrenildi. Yine korona virüsünden korunmak için bol sıvı almak gerekiyor. (Bol sıvı günlük alınması gereken su miktarı veya biraz fazlası anlamında kullanılmıştır.

Sağlık Çalışanları Ne Yapıyor?

Korona virüsü tanısı konulan kişilerin yanlarını özel maskeler giymeden sağlık çalışanları girmiyor. Korona virüsü insanların hapşurması, konuşması ya da öksürmesi sırasında çıkan su baloncukları ile diğer kişilere temas ederek bulaştığı bilindiği için doktor ve sağlık çalışanları ağız ve burunlarını maskeyle koruyarak virüsün vücuduna girmesini önlemekte, ellerini sık sık dezenfekteler ile yıkamakta ve kesinlikle ağızları, burunları, gözlerine temas etmemektedir. Bir çok sağlık çalışanının da evine gitmediği ailesinden uzak kalmayı tercih ettiği öğrenildi.