Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan açıklama ile öğrencilere müjde verildi. Buna göre ilgili projelere yapılan başvuru sonucunda öğrencilere 4 bin 500 TL burs verileceği açıklandı. Peki bu burs olanağından kimler yararlanabiliyor? İşte Bakan Varank’ın açıklaması ve bursa ilişkin diğer detaylar.

Bakan Varank Müjdeyi Verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, video konferansla katıldığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda Sanayi-Doktora programı sonuçlarının da açıklandığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu.

"47 üniversitenin, 147 sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 projeyi destekleyeceğiz. Sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda 645 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Bu öğrencilerimize eğitimleri süresince aylık 4 bin 500 lira burs desteği sağlıyoruz. Mezuniyetlerini takiben 3 yıl boyunca istihdam desteği de sunuyoruz. Programı ilk defa geçen sene başlatmıştık.

Sektörden çok yapıcı geri dönüşler aldık. Bu sene, geçen seneye göre üniversite sayısı da firma sayısı da öğrenci sayısı da arttı. Teknopark firmalarımız da programdan yararlanabiliyor. Program, getirdiği vizyoner yaklaşımla sanayideki yapısal dönüşümde kritik bir rol oynayacak."

Kimler Yararlanabiliyor?

TÜBİTAK tarafından yapılan burs başvurusu için bursiyerde aranan şartlar Doktora eğitimlerine yeni başlayan öğrenciler, Halen doktorasına devam eden tez konusu belirlenmemiş öğrencilerHerhangi bir yerde çalışmayanlarSanayi kuruluşunda çalışan doktoralı personeller olarak yer almaktadır.

Proje başvurusuna yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile5746 sayılı kanun kapsamındaki Ar-Ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile özel sektör kuruluşları başvuru yapabilmektedir.

Program kapsamındaki doktora öğrencilerine en fazla beş yıl süreyle ayda 4 bin 500 lira burs ve doktora sonrasında da istihdam desteği alabilecektir.

Editör: TE Bilisim