Cumhurbaşkanlığı kararı ile önemli bir ileri teknoloji merkezi kuruluyor. Konya'da kurulacak olan Savunma, Havacılık ve Uzay Merkezinde Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'tan sonra ikinci resmi Gazetede yer aldı. Buna göre bölgede 700 milyon dolarlık yatırım olacak.

ROBOT UZAY ARAÇLARI VE YAPAY ZEKA!

Dünyanın üzerinde yoğun bir çaba sarf ettiği alanlardan bir tanesi olan robot, uzay ve yapay zeka gibi gelişmelerin Türkiye'deki merkezi haline gelecek olan Konya ileri teknoloji merkezi herkesi merak uyandırdı. Buna göre Türkiye atılım yapacağı teknolojiler için ne kadar yatırım yapacağı ve kaç personel istihdamı gerçekleştireceği de belli oldu.

4 BİN PERSONEL ALIMI;

Konya merkezli Savunma, Uzay ve Havacılık Merkezinde 700 milyon dolarlık bir yatırım ön görüldü. Buna göre Ekonomiye ve cari açığa olan katkısı için ise cari açık 100 milyon dolar yılda azalacak açıklaması geldi. Özellikle iş ve meslek araşışında bulunan adaylar için gelen müjdeli habere göre Bu alanda 4 bin personel istihdamı yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile istihdam sözünü adaylara verdi. Diğer yandan merkezine ait bazı bilgiler de resmi gazetede yer aldı. Aselsan Konya Silah Sistemleri bölgede 50 milyon liralık yatırım yapacak. Hangi alanlarda personel alımı gerçekleştirilecek. Bu merkez ne zaman faaliyete geçecek. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

DEĞERLENDİRME: Ülkemizde Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde, Yapay Zeka Mühendisliği, Robot Mühendisliği ve Savunma Teknolojileri Mühendislikleri ile bu alanlarda yetkinlik kazanabilecek eğitim veren bir çok bölümler bulunuyor.  Özellikle Konya'da faaliyete geçirilecek ve açılacak merkezde bu bölüm mezunları için iş sahası artmış olacak.

İŞİN OLSA