Alman devi Wolkswagen, Türkiye üzerinde yatırımlarını başlatıyor. Buna göre geçtiğimiz günlerde Manisa ilinde yatırımlar yapacağı müjdesi verilmiştir. Çok sayıda işçi ve personel istihdamları için önemli görülen Wolkswagen araba üretim fabrikasının ardından yeni bir müjdeli haber daha geldi.

700 KİŞİ İŞE ALINACAK;

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bugün Alman Birliği gününde konuşma yaptı. Buna göre Ankara ilinde bulunan ilçelerden Akyurt ile Çubuk yerleşkesinde yeni bir yatırım yapılacak. Bu yatırım için Başkan Recep Tayyip Erdoğan kararı onaylanarak resmi gazetede yayımlandı. Kaç kişi işe alınacak. Ne kadarlık bir yatırım olacak?

Wolkswagen grubuna ait olan MAN'ın Akyurt ile Çubuk'ta 452 milyonluk bir yatırım yapacağı açıklandı. Bu yatırımlar sonucu istihdama da katkı sağlanacak. Buna göre toplamda 700 kişi işe alınacak.

7 BİN 500 TL MAAŞ VERİLECEK;

Alman devi Wolkswagen'in Türkiye'de yatırımlarından bir tanesi de Manisa ilinde gerçekleştirilecek. 943,5 milyon lira sermayeli fabrikada skoda, seat, karok, ateca modellerinin üretileceği belirtiliyor. Çok sayıda işçi ve personel istihdamları bu ilde gerçekleştirilecek. Ayrıca personellere 7 Bin 500 Tl maaş verileceği ifade ediliyor. Manisa ilinde Vestel’in ardından Alman otomotiv firmasının yatırım yapması ile gayrimenkul fiyatlarında artışların olduğu ifade ediliyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.