Taşeron işçilerin kadro alması konusunda çalışmalar hala bitmiş değil. Bilindiği gibi aylar öncesinden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bütün taşeron işçilerin kadro alması konusunda çalışma yapacaklarını ve sözleşmeli statüsünde çalışan personelin kalmayacağını belirtmişti.

Çalışmalar yapılmıyor değil ancak hala taşeron işçiler için net bir yanıt gelmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan görüşmeler devam ederken bir yandan da Maliye Bakanlığı ile bütçe konusunda görüşmeler yapılmaktadır. Bilindiği gibi kurumlar yapacakları atamalarda kendi bünyelerinde görüşmeler yaptıktan sonra gerekli konuyu Maliye Bakanlığına sunmaktadır.

En Kısa Sürede Getireceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında basın mensupları ile defalarca görüşmeler yaptı. Bugün ki yaptığı konuşmasında yine taşeron işçilerin kadro almasına değinen Bakan Soylu söz konusu görüşmelerin devam ettiğini ve en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisine taşeron işçilerin kadro almasını getireceklerini belirtti.

Taşeron İşçiler Kadro Alacak Mı?

Taşeron işçilerin en merakla beklediği sorusu şudur ''Taşeron işçiler kadro alacak mı?'' bu soruyu pek çok yetkili cevapladı ve onların yaptıkları açıklamalara göre çalışmaların bitmesi ile taşeron işçilerin kadro alacaklarını belirtebiliriz. Süre olarak her hangi bir açıklama yok ancak yapılan görüşmelerde taşeron işçilerin bir anda kadro alması yerine part part kadro alınması belirtiliyor. Ancak nasıl olursa olsun taşeron işçilerin tamamı kadro alınacak. Ek olarak yapılan görüşmelerde sözleşmeli olarak çalışan taşeron işçilein kadrolu statüsünde çalışmanın hükümete ve Maliye Bakanlığına her hangi bir zararının olmayacağı düşünülmekte sadece işçilerin durumu hakkında çözüm aranmakta olduğu dile getirilmektedir.
Editör: TE Bilisim