İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene on binlere kişilik polis alımı gerçekleştirmekte olup 2019 yılı bitmeden son kez 26. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM için polis alımı düzenledi ve 7 bin kişilik ilan yayımladı. Buna göre ilgili ilana 30 yaşından gün almamış olmak şartı ile 29 yaşındaki adaylarda başvurabilmekteydi ancak 2020 yılına girilmesi ile artık bu yaş grupları müracaat edemeyecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün özel bir televizyon kanalına konuk oldu ve gündemin en önemli konu başlıklarına değinirken polis alımları hususunda da detaylı açıklama yaptı ve 1990 doğumlu adayarın gelecek ilana başvurabilip başvuramayacaklarını söyledi.

YAŞ ŞARTINDA ESNEME YAPILMAYACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama ile birlikte 27. dönem POMEM polis alımı ilanı yayımlandığında yaş şartında her hangi bir esnetilme yapılmayacağı vurgulandı. Buna göre ilgili ilan yayımlandığında yaş şartı blümünde 01 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak şartının yer alması beklenmektedir.

Önceki alım ilanında bilindiği üzere 1990 doğumlu aday da müracaat edebilmişti ancak 2020 yılına girilmesi ile birlikte yaş şartında her hangi bir düzenleme yapılmayacağından dolayı artık 1990 doğumlu adaylar polis alımına müracaat edemeyecek oldu.

Siz bu konuda düşüncelerinizi yorum olarak paylaşır mısınız?

Editör: TE Bilisim