İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon programında canlı yayına katıldı. Burada gündeme dair pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Bakan Soylu İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne yapılacak alımlar konusunda bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarda özetle; 2020 yılında Pöh alımlarının içeriden olacağı ifade edildi. POMEM alımlarında yaş şartının esnetilmesi söz konusu olmayacağını ifade etti. Son olarak Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için sonuçların açıklanacağını aktardı. kritik süreç başladı ve bu hafta sonuna kadar bekçi alımı mülakat sonuçları açıklanabilir.

2. YARGI PAKETİ;

Bilindiği gibi 2019 yılının son aylarında bütçe görüşmeleri öncesinde Adalet Bakanlığı yargı reformunun ilk paketini duyurdu. 39 maddelik 1. yargı reformunda yargı alanında bazı düzenlemeler içeriyor. Bunlardan bir tanesi olan seri yargılama usulleri, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulamaya başlanacak. Uzlaşmaya tabi suçlar konusunda da bazı suçlar bu kapsama alındı. Pek çok düzenlemenin yer aldığı yargı paketinin ardından özellikle infaz düzenlemesi ile ilgi bölüm hükümlü aileleri tarafından merak edilmektedir.

İNFAZ DÜZENLEMESİ;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mahkumlara af olacak mı konusunda açıklama yaptı. Gazeteci Hakan Çelik sorusunda sosyal medya üzerinden çok kez sorulan ceza indirimi ve infaz düzenlemesi olacak mı sorusu oldu. Bakan Soylu "Onu kıymetli dostum Abdülhamit Bey biliyor" açıklamasını yaptı. Gazeteci Çelik mahkum yakınlarına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile 4 Ocak tarihinde yapılacak olan programda bu soruyu yönelteceğini işaret etti. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim