İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Habere önemli açıklamalar yaptı. Bunlardan bir tanesi de İçişleri Bakanlığına bekçi ve diğer kadrolarda memur alımı olacak mı? oldu. Bakan Soylu gündeme dair pek çok konuda açıklamalardan bazı başlıklar şu şekilde; Koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için alınan tedbirlerden bahseden Soylu, toplamda İçişleri Bakanlığında 38 genelge yayımlandığını ifade etti. Şehirler arası otobüslerde yolcu trafiğinin yüzde 73 azaldığını açıkladı.

Salgına karşı alınan tedbirlerden vatandaşların sosyal izolasyonun sağlanması, gıda temizliği ve güvenliği, sağlık sistemini, kamu güvenliği gibi salgına karşı tedbirlerden kamu düzeni açısından alınan tedbirlerin devam ettiğini ifade etti. 

65 YAŞ ÜSTÜNÜN NÜFUS RANDEVULARI 1 AY SONRAYA ATILDI.

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaması sonrası ihtiyaçlarının giderilmesi için bunu kamu eli ile yapan en iyi ülke olduğumuz açıklaması geldi. Şuana kadar 2 milyon maske dağıtımı olduğunu açıklandı. Maskelerden 1 milyon jandarma personeline dağıtıldı. Nüfus müdürlüklerindeki randevularda 8 dakikada bir yerine 30 dakika bir olarak değiştirildi. Diğer yandan 65 yaş üstü vatandaşların randevusu 1 ay sonraya değiştirildi.

YENİ PERSONEL ALIMI OLACAK MI?

İçişleri bakanlığına personel alımları konusunda daha önce tamamlanmak üzere olan personellerin göreve başlatıldığı ifade edildi. Eğitimlerde bir sınavı kalan adayların da göreve aldıklarını ifade etti. Silahsız ama eğitimlerini tamamlamamış olan bekçileri de göreve aldıklarını ifade etti. Eğitimlere ara verildiğini ifade eden Bakan Soylu Güven masasındaki 3 bin personelin sahada görev almaya başlayacağını ifade etti. Bu anlamda yeni bir bekçi  ve personel alımı müjdesi gelmedi. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.