Türkiye’de ilk koronavirüs teşhisinin konulmasından sonra devlet tarafından önlemlerin şiddeti artmaya başladı. Bu çerçevede özellikle okullar başta olmak üzere birçok kamu kurumunda da tatil konusu gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konu ile ilgili olarak "Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim sürecinin planlanmasında Sağlık Bakanlığı'yla değerlendirmelerimiz sürmektedir” ifadelerini kullandı. Selçuk sosyal medya hesabından virüs sebebi ile okullardaki eğitim sürecine ilişkin de sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulundu.

Sağlık Bakanlığı ile Koordinasyon

Türkiye’de ilk koronavirüs tespitinin ortaya çıkmasından sonra özellikle okul gibi toplu yerlerde nasıl önlem alınacağı merak konusu olmuştu. Bu noktada özellikle kalabalık okullarda ve sınıflarda önlem alınması başta veliler olmak üzere tüm aileler tarafından bekleniyordu. Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada Selçuk “"Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı da Açıklamıştı

Sağlık Bakanı Koca tarafından da okulların erken tatile girmesi konusu ile ilgili açıklama yapılmıştı. Bu açıklamada ise Bakan Koca “Okulların tatili şu an gündemimizde yok. Okullarla ilgili süreçte Bilim Kurulu gündemine alır. Sadece bu dönemde yapılabilecek olan belki tatilleri erkene alınabilir. Bununla ilgili net bir şey söylemiyorum. Bilim Kurulu karar verecektir” açıklamasında bulunmuştu.

Ara Tatille Erken Girilebilir

2019-2020 öğretim yılına ilişkin ilk ara tatil 18 ile 22 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olup 6 ile 10 Nisan 2020 tarihinde gireceklerdir. Fakat virüs sebebi ile bu tarihler erkene alınabilir.

Editör: TE Bilisim