Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, personel istihdamları ve üniversite öğrencilerinin iş bulmaları konusunda önemli açıklama yaptı. Buna göre Bakan Selçuk Uluslararası Çalışma Örgütü, ILO'nun İsviçre'de gerçekleştirilen Genel Kurulunda bazı açıklamalar yaptı.

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Cenevre'de yaptığı açıklamalarda, milli istihdam proje ile yeni istihdamların sağlanması için çalışmalar yapıldığını aktardı. Yapılan açıklamalarda özetle;

Ülkemizde 24 yaş altındaki nüfusun toplam nüfusa göre yüzde 40'ını kapsamını aktaran Selçuk, işgücü oranı bir çok ülke nüfusundan daha fazla olduğunu belirtti. Buna göre 32 Milyondan fazla iş gücü olduğunu 175 ülkenin toplam nüfusundan daha fazla işgücünün bulunduğu ifade edildi.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI HAYATA GEÇİYOR!

Üniversiteli gençleri yakından ilgilendiren bir diğer gelişme ise Sosyal Çalışma Programı hakkında yeni açıklamalar oldu. Bakan Selçuk, Genç odaklı iş gücünün çeşitlendirilmeye devam ettiğini vurgulayarak, yakın zamanda lisans öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri kapmasında istihdam yapılmaya başlanacağını açıkladı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Sosyal Çalışma Programı projesinde başvuru şartlarında örgün öğrenimlerine devam eden ön Lisans ve lisans öğrencileri bu programlara başvuru yapabilecekler. Yüksek lisans ile açık öğretim öğrencileri bu program kapsamında istihdam edilemeyecek. Diğer yandan 18 yaşını tamamlamış olmak, staj yapan öğrenciler başvuru yapamayacaklar. Bahar dönemi dersleri bitenler, yaz döneminde ders almayan öğrenciler başvuru yapabilecek. Başvurular başladığında aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA / ÖZEL

Editör: TE Bilisim