Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk personel ihtiyacı bulunan alanlardaki sorunu çözmek için iş garantili meslek liseleri açılacağını ifade etti. Bakan Selçuk basın mensupları ile bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamalarda çim teknolojisi, turizm liseleri, madencilik üzerine yeni liseler açılacağını, ayrıca teknoparkların içersine yeni okullar açılacağını ifade etti.

LİSEDEN MEZUN OLANLAR YURT DIŞINDA ÇALIŞABİLECEK!

Diğer önemli gelişmeye göre; Almanya'da bulunan Goethe Enstitüsü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ortak bir proje hayata geçirilmesi düşünüyor. Goethe Enstitüsü yabancı dil desteği verecek. Yeni açılacak liselerde yaşlı ve hasta bakımı alanında eğitimleri tamamlanacak. Bakan Selçuk sadece bu okullardan mezun olmak yetmeyeceğini aynı zamanda yabancı dil şartının da olması ile Almanya'da çalışmaya başlayabileceklerini ifade ederek, ayrıca bazı hastanelerle görüşmelerin yapıldığını ifade etti. Bilindiği gibi Almanya farklı meslek dallarında yabancı dil bilen personel alımı yapıyor.

Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamalarda fabrikaların içerisine mesleki eğitim merkezleri kurulacağı müjdesi geldi. Doğalgaz ile ilgili 5 okul açıldı. Madencilik alanında yeni okullar açılacak. Mikro mekanik alanında yeni bölümler açılacak. Tarım liseleri açılacak. Konya ile Tokat illerinde dijital tarım tohum teknolojisi gen analizi konularında öğrencilere eğitimler verilecek. Türkiye genelinde ne kadar mesleki eğitim merkezi olduğu ile ilgili yapılan açıklamalarda 323 adet meslek eğitim merkezi bulunduğu ifade edildi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim