Devlet tarafından çalışan annelere sağlanan desteklerden biri de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılmakta olup hem bakanlık hem de Avrupa Birliği Delegasyonuile birlikte annelere kreş yardımı sağlanacak. Buna göre bu destekte 0-60 aylık çocuklarını kreşe, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen ve aynı zamanda sigortalı çalışan 10 bin 250 anneye, her ay 650 TL destek sağlanması planlanıyor. Çalışan birçok anneyi meraklandıran haberin detayları ise şu şekilde.

Sigortalı Çalışan Anneler Yararlanacak

Avrupa Birliği Delegasyonu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yürütülen bu uygulamadan sigortalı çalışan anneler yararlanacak olup bu annelere 24 ay boyunca maddi destek sağlanması gündemde yer alıyor.

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada "Projeden 0-60 aylık çocuklarını Bakanlığımız ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Annelere her ay 650 lira civarında (100 avro) destek sağlanacak” ifadeleri yer aldı.

İlk Olarak Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya'da Uygulanacak

İlgili proje kapsamında ilk olarak 7 ilde uygulama yapılacak. Bu iller Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya olup bir anneye 24 ay boyunca destek sağlanacağı açıklandı. Aynı zamanda Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 avro) kırtasiye desteği de sağlanacağı Bakan Selçuk’un açıklamalarında yer aldı.

Editör: TE Bilisim