Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir’de yaptığı konuşmasında İzmir halkına ve istihdam bekleyenlere müjdeli haberler verdi. İzmir’e kurulacak olan yerli Model Fabrika ile KOBİ’lere daha yararlı, verimli olmaları için, yalın üretime geçişte teknik altyapı desteği sunmak ve uygulamalı eğitim için çalışmaların hızlandığını söyledi.

İSTİHDAM 3 KAT ARTTI!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü İzmi’in 2002 yılı öncesine değinerek 10 Organize Sanayi Bölgesi’nde 29 bin kişinin istihdam edildiğini, şimdi ise 13 Organize Sanayi Bölgesi ile 91 bin kişinin istihdam edildiğini belirterek 16 yılda istihdamın 3 kat arttığını ifade etti.

Ayrıca 2018 yılı içerisinde İzmir’de 7 tane daha devam eden Organize Sanayi Bölgesi projesinin olduğunu belirten Bakan Özlü, verdiği müjdeler arasına şunları da ekledi; İzmir’de 4 tane Teknoloji Geliştirme Merkezi kurulduğunu ve bunlara ek olarak Dijital Dönüştürme Merkezi’nin de kurulacağını belirtti.

40 BİN İSTİHDAM MÜJDESİ!

Bakan Faruk Özlü kurulacak olan Teknoloji Üssü için gelen olumlu tepkiler karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirirken yapılacak olan bu Teknoloji Üssünün yüzde yüz yerli ve milli teknoloji olacağını da ekleyerek burada 40 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti.

İzmi’in gücünün, potansiyelinin ve imkanlarının birleşerek dev bir proje olacağını belirten Bakan, İzmirli iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarına da İzmir Teknoloji Üssüne verdikleri destekten ötürü memnuniyetini ifade etti.

Üstte üretilecek olan teknolojinin yüzde yüz yerli ve milli teknoloji olacağını vurgulayan Bakan Faruk Özlü, bu projenin İzmir’i teknoloji merkezi konumuna yükselteceğini ve 40 bin kişiye doğrudan veya dolaylı biçimde istihdam sağlanacağını ifade etti.