Türkiye'nin dört bir yanına organize sanayi bölgeleri kurulmaya devam ediyor. Sanayi ve teknoloji alanında ki gelişmeler ve kurulan tesisler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dikkatli şekilde incelenmekte olan konular arasında yer almaktadır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yeni kurulan ve kurulacak olan organize sanayi bölgeleri hakkında yorumlar yapmakta, bu bölgelerde kaç personelin istihdam edeceğini müjdelemektedir. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklama ile Hatay için 30 bin kişiye istihdam sağlanacağı müjdelendi.

HATAY HASSA OSB MÜJDESİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamasında Hatay Hassa organize sanayi bölgesine kurulacak olan tesislerin faaliyete geçmesi ile toplam 30 bin kişiye istihdam kapısının açılacağını müjdeledi.

EN BÜYÜK 10 OSB ARASINDA

Hatay Hassa organize sanayi bölgesi Türkiye için oldukça önemli bir konumda olacak. Çünkü Hatay Hassa organize sanayi bölgesi Türkiye'de ki en büyük ilk 10 OSB arasına girecek. Hatay'ın en büyük organize sanayi bölgesi olacak Hassa OSB 13 bin 770 metre karelik bir alanı kuruluyor. Tesisin faaliyete geçmesi ile Hatay'ın kalkınmasına büyük avantaj sağlayacağı gibi Türkiye içinde oldukça büyük bir yatırım olacak. Hatay Hassa organize sanayi bölgesinin tam kapasiteli çalışması ile toplam 30 bine yakın kişiye istihdam sağlanacak.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim