Ülkemizin dört bir yanında farklı sektörlerde istihdam etmekte olan bir milyon civarı taşeron işçinin kadro alması için çalışmalar yapılmaktaydı. Bilindiği üzere yapılan açıklamalarda ilk olarak 450 bin civarı işçinin kadro alacağı belirtilmişti ancak yeni yapılan açıklamalar ile diğer işçilerinde kadro alacağı müjdelenmiş oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuya geçecek olan taşeron işçi sayısı hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Açıklama da kamuya geçişler hakkında bilgi verildiği gibi yine kaç taşeron işçinin kamuda daimi işçi kadrolu personel olarak görev yapacağı da açıklanmış oldu. Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

BİR MİLYON 20 BİN İŞÇİ KADROYA GEÇECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yeni yapılan açıklama da Türkiye geneli toplam bir milyon 20 bin işçinin kamuya geçirileceği ifadesi kullanılırken yapılan işin ne kadar büyük bir iş olduğunu herkesin bilmesi gerektiği belirtildi. Buna göre diğer taşeron işçilerin de kadro alacağı öğrenilmiş oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamasında şu anda kadrolu olarak kamu kurumlarıda istihdam eden personel sayısının 100 bin olduğu ve yapılan çalışma sonucu bu sayının 1 milyon 20 bin daha yükseltileceği belirtildi. Taşeron sınavlarının ve diğer işlemlerin tamamlanması ile adayların Nisan ayı itibari ile kamu da çalışması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim