Ülkemizde istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçi kadro almak için gün saymaya devam ediyor. Taşeron işçilerin sözleşmeli statüsünden çıkarılıp kadro verileceği müjdesini eski Başbakan Ahmet Davutoğlu müjdelemişti. Başbakanlık koltuğuna Binali Yıldırım'ın oturması ile çalışmaların devam edip etmeyeceğini merak etmekte olan taşerın işçilere Başbakan Binali Yıldırım müjdeli bir haber vererek çalışmalarım devam edeceğini duyurmuştu.

Araya hain darbe girişiminin girmesi, kamuda ki personellerin ihraç edilmesi ve gözaltıların başlaması ile uzun süredir taşeron yasası hakkında görüşmeler yapılamıyor. Taşeron işçiler bu sene bu sorunun çözülüp çözülmeyeceğini düşünürken sonunda müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi.

Bu Sene Çözülecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılmış olduğu radyo programı aracılığı ile canlı yayında pek çok konuya değindi. Bilindiği gibi en çok merak edilen konulardan bir tanesi taşeron yasası idi ve Bakan bu konuya da değinerek müjdeli bir haber verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında taşeron sorununun bu sene çözüleceğini belirterek çalışmaların devam ettiğini ve taşeron işçilerin bir süre daha sabır etmesi gerektiğini belirtti. Taşeron işçilere kadronun bu sene içerisinde verilmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilisim