Taşeronlara verilecek olan kadroları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son günlerde konuşulan devlet memurluğu ile ilgili de çok önemli açıklamalar yaptı. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan devlet memurluğu ile ilgili açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşulan taşeronların kadroya geçmesi hakkında yapmış olduğu açıklamalardan sonra şimdi de devlet memurluğu ile ilgili konuşulan konular hakkında beyanatlar verdi. Devlet memurluğunun bir tapu malı olmadığını dile getiren Bakan  Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti.

Devlet Kapısının tapu malı olmadığını ve Bununla beraber de performans sistemi olacağını dile getiren bakan Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda tüm öğretmenlere çalışılan yıl boyunca yapmış olduğu çalışmalara göre performans notunun verildiğini, bununla beraber benzer bir yöntem ile uygulamanın tüm kamu personeller içinde değerlendirme sistemi yapılacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu tarafından açıklanan bu sistem öğretmenler ve sendikalar tarafından büyük bir tepkiye yol açtı. Açıklanan bu sistemin özellikle tüm kamu personellerine getirilmesi düşünülüyor.

Kriterler neler olacak?

Bakan Müezzinoğlu tarafından açıklanan ve kamu personellerine getirilmesi düşünülen bu sistemde iş bilgisi, iletişim, görev bilinci, işbirliği, iş alışkanlıkları ve Disiplin kurallarına uyuma gibi birçok alanda değerlendirmeler yapılmış olacak.

Bütüncü bir yaklaşımla sorunun daha önce açıklanan taşerona kadro durumunda olduğu gibi çözüme kavuşması bekleniyor. Yeni sistemle beraber 657 devlet memurları kanununda bulunan 4A, 4B ile 4C statülerinin tamamen değiştireceği de öğrenildi.
Editör: TE Bilisim