2016 yılının gelmesi ile asgari ücret bin 300 lira seviyesine çıktı ve işçiler müjdeli haberden memnun oldu. Geçtiğimiz aylarda sosyal medya aracılığı ile yayılan vergi dilimi çalışmasından dolayı asgari ücret alan işçilerin bin 300 liradan daha az maaş alacağı ve vergi dilimine takıldıklarından dolayı asgari ücretin bin 200 ile bin 250 lira arasına alınacağı belirtilmekteydi. Söz konusu asgari ücretin düşüp düşmeyeceği konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önemli bir açıklama yaptı ve çalışmalarından dolayı hükümete teşekkür etti.

Asgari Ücret Düşmeyecek

Vergi dilimi hakkında açıklama yapan Mehmet Müezzinoğlu vergiye takılan asgari ücretli çalışanların maaşlarında ki kesintiden dolayı ellerine ay sonu bin 230 liradan daha az bir para geçeceğini belirtti ve bu konu hakkında görüşmeler yaptığını doğruladı. Hükümet ile yapılan olumlu görüşmelerin ardından vergi diliminden dolayı asgari ücret tuturında her hangi bir azalma olmayacağı kamuoyuna duyurulurken vergi diliminden dolayı bin 300 lira alınan maaşın her hangi bir kesintiye uğramayacağı müjdesi verildi.

Bu açıklamanın ardından sosyal medya da hala dolaşmaya devam eden asgari ücret vergi diliminden dolayı düşüyor haberlerine vatandaşların itibar etmemesi gerekmektedir. İlerleyen günlerde vergi dilimi hakkında değişiklik yapılır ya da asgari ücretin düşmesi gibi sonuçlar alınır ise sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim