Ülkemizde iki senede bir olmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu B Gurubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sınava giren adaylar memur olarak atanmaya çalışmakta ve her sene alımlar azaldığı için puanlarda yükselmektedir. Bakan Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında 2017 yılında kamuya alınacak olan memur sayısının 2016'ya göre az olacağını duyurmuştu. Bunun üzerine sosyal medya da önemli yorumlar yapılırken bugün yine Bakan Mehmet Müezzinoğlu çok çarpıcı bir açıklama geldi.

Memur Alımı Durdurulacak Mı?

Bakan Mehmet Müezzinoğlu katıldığı bir televizyon programında bakanlık çalışmaları başta olmak üzere pek çok konuda sorulara yanıt vermekteydi. İBF mezunlarının ne zaman kadro alacağına dair soru sorulması üzerine Bakan Mehmet Müezzinoğlu memur alımlarının durdurulduğuna dair bir açıklama yaptı. Bunun üzerine söz konusu açıklama basında geniş yankı uyandırdı.

Peki memur alımları durdurulacak mı? KPSS'ye hazırlanan adaylar boşa mı hazırlandı. Bakan Mehmet Müezzinoğlu memur alımlarının durdurulduğuna dair yaptığı açıklamasını adaylar ne taraftan okursa o şekilde anlamaktadır. Buna göre aslında Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun bahsetmek istediği konu memur alımlarının durdurulması değil alımların titizlik ile yapılacak olması. Kısacası kadrolar neredeyse doldu veya dolmak üzere olduğu için artık kurumlar seçimlerini büyük bir titizlik ile yapmakta ve alımlar eskiye göre daha az yapılmaktadır. Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamasından en doğru çıkarılacak ifade bu olmalıdır.
Editör: TE Bilisim