Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekillerinin pek çok yönde farklı sorularını yanıtladı. En dikkat çekici sorular arasında ise şüphesiz memurların güvencesi ve KPSS konuları yer aldı. Bilindiği gibi darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memurların kamuya yerleştiği ve bir daha görevinden atılamadığı için her türlü suçu işleyebilecek düzeyde olduklarını üstü kapalı cümleler ile açıklamıştı. Bunun üzerine kamu personelleri hakkında yapılan çalışmalar arttı ve memurların güvencelerinin kaldırılması amaçlanıyor. Aynı zamanda KPSS hakkında da pek çok iddia ortada dolaşıyor.

Mehmet Müezzinoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında açıklamalar yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şu anda KPSS'yi kaldırmak gibi bir çalışmalarının olmadığını ifade etti. Buna göre her hangi bir bakan veya milletvekilide KPSS'nin kaldırılacağına ilişkin açıklamalar yapmamıştı yani bu tür düşüncelerin akıllardan çıkarıldığı tahmin ediliyor.

Yine kamuda çalışan memurların güvencelerinin kaldırılması hedefleniyor. Buna göre memurların ihraç edilmesi, görevden uzaklaştırılması ve bu sürecin mahkemeye taşınması gibi pek çok konuda çalışmalar yürütülebilecek. Memurlara performansına göre maaşlar verilebilecek ve yaptıkları ya da karıştıkları olaylar ile suçlara göre görevlerinden hemen ihraç edilebilecekler. Bu konuda da açıklama yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu her ne kadar net açıklama yapmasa da memurların güvencelerinin kaldırılacağına dair sinyaller verdi denilebilir.