2017 yılında kamuya kaç memur alınacak? Hangi kurumların kaç personel alımı yapması hakkında sorular sorulmaya devam ederken son noktayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklaması ile duyurdu. Kamuya 2017 yılında 60 bin personel alımı yapılması beklenmekteyken bu rakamın 65 bin olduğu öğrenildi ve adaylara yeni bir müjdeli haber daha verilmiş oldu. Buna göre Bakan Mehmet Müezzinoğlu kamuya alınacak olan 65 bin personelin 5 bininin memur olacağını ve 60 bininin ise sözleşmeli kamu personeli olacağını duyurdu.

Alımların Yarısı MEB'e Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınan karar doğrultusunda 2017 yılında kamuya 65 bin personel alımı yapılacağı öğrenilmiş oldu. Bu alımların yarısı Milli Eğitim Bakanlığına yapılacak olup branşlara göre MEB'in toplam 30 bin öğretmen ataması yapması beklenmektedir.

Bilindiği gibi öğretmen atamalar artık sözleşmeli statüsünde yapılmakta ve kadrolu öğretmen ataması yapılmamaktadır.
Öte yandan Sağlık Bakanlığının'da 10 bin civarı personel alımı yapılması beklenmekte olup geriye kalan 25 binlik personel alımının İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere farklı kurumlara dağıtılarak alım yapılması bekleniyor. Yine Bakan Mehmet Müezzinoğlu yeni bir kanun ile kamuya personel alımı ilanının çıkartılabileceğini belirterek 65 bin personel alımının yükseltilebileceğini duyurmuş oldu. En az 65 bin personel alımı yapılması beklenirken bu rakamın artabileceği beklenmektedir.