Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar yapıyor.

Açıklamalarından bazı satır başlıkları şu şekilde oldu. Bugün itibari ile hayat eve sığar uygulaması ile anlık işlem 1 Milyonu aştı.İkinci dönemde de hayat eve sığar uygulamasını önemli görüyoruz dedi. Kontrollü sosyal hayat isimini verdikleri 2. dönemi başlattıklarını aktardı. 

KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT DÖNEMİ BAŞLADI;

Sağlık Bakanı Fahrettinkoca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalasında virüsün kontrol altına alınmasının ardından yeni bir dönem başlatılacağını ifade etti."Kontrollü sosyal hayat ikinci dönemin stratejisidir. Özgür ama tedbirli bir yaşam tarzına geçiyoruz. Kuaföre gidebileceğiz ama önlemlerin alınıp alınmadığına bakacağız." dedi. 

MASKE KULLANMAK DEVAM EDİLECEK! Bakan Koca"İşimize gidebileceğiz ama Yoğunluğa, mesafeye bakacağız. Birincisi dışarı çıkmamız gerekiyorsa maske kullanacağız. Sosyal mesafeyi dikkatli bir şekilde ayarlayacağız." Kontrollü sosyal hayat nedir?
Dünyada salgının bitmediğini ve Türkiye'deki sayıların 4 haftada düşüşe geçtiğini ifade etti. Günlük test sayısı 40 bin geçti birinci dönemi geride bıraktık açıklaması yapıldı. Virüsün solunum yolu ile bulaştığı kesinleşti. Yeni dönemde maske virüsten korunmada yeterli olmayacak ve ikisi birbirini tamamlayan husus olduğu ifade edildi. Yeni dönemde de test sayısı ile filyasyon uygulaması devam edeceği aktarıldı.

AÇIKLAMADAN BAZI ÖNEMLİ BAŞLIKLAR!

Koronavirüs tehdidi ortadan kalkmadı
Maske satışı için yarın Ticaret Bakanlığı bir açıklaması olacak
Bilim Kurulu işletme ve kurumlara rehber hazırlayacak.
Süper Liglerin başlaması konusu Federasyonun sorumluluğundadır.
65 yaş üstü ve 20 yaş altına maske dağıtımı serbest olmanın önü açılacak
AVM'ler açılacak. AVM'deki lokanta ve kafelerin açılış izini verilmedi
Seyahat kısıtlamasının kaldırılmasında 5 farklı parametre belirlendi.