Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Mahkumlara af çıkacak mı? İnfaz düzenlemesinde son durum nedir? Son olarak nafaka düzenlemesi hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

Bakan Gül katıldığı televizyon programında pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Libya teskeresi, Nissan Eski Ceosunun kaçışı, infaz düzenlemesi gibiönemli başlıkları ele alan Gül, CNN televizyonunda canlı yayında yaptığı açıklamaların bi kısmında ise ömür boyu nafaka düzenlemesine ayırdı. Buna göre nafakanın ömür boyu nafaka sorununu düzeltileceğini ifade etti. Yapılacak olan düzenlemeyi işaret eden Bakan Gül açıklamasında "Bunun süreli alt üst sınırının olacağı, hakimin bu konuda karar vereceği önerileri var. Hâkimlerden Aile mahkemelerinden öneriler aldık. Bu konuda mağduriyet oluşturmayacak şekilde bir düzenleme yapılacak." dedi.

MAHKUMLARA AF GELECEK Mİ?

60 Bin hükümlüyü ilgilendirdiği belirtilen mahkûm affı için Adalet Bakanlığı olarak önerileri sunacaklarını ifade etti. Buna göre önümüzdeki günlerde TBMM açıldığında infaz düzenlemesi ve mahkûm affı gündeme gelecek. Yapılan açıklamada "Özellikle yaşlı, kadın, engelli, hamile infazının evde çekilmesi, hafta sonu infazı, infaza yönelik iyi halin de değerlendirildiği, denetimli serbestliğin kapsamının genişletilmesi gibi çok sayıda öneri var." denildi.

Bu konudaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim