Ülkemizde bilindiği gibi sağlıklı her erkek birey 20 yaşına geldiğinde askere çağrılmaktadır. Eğitim gören adaylar sistem üzerinden otomatik olarak tecilli olarak görülür ve eğitimlerinin bitmesi ile tecilli olma süreleri de kalkar. Geçtiğimiz sene çıkartılmış olan yasa ile o anlık belirli bir yaştan büyük olan ve askere gitmek istemeyen adaylar 18 bin lira ödeme yaparak askere gitmedi.

Şu anda terör olaylarının artması ile yine pek çok kişi askere gitmek isterken pek çok kişi de eğitimlerine devam ederek askere gitmek istemiyor. Özellikle yaşı büyük olan pek çok aday bedelli askerlik yasasının çıkmasını bekliyor. Peki bedelli askerlik çalışması var mı?

Bakan Fikri Işık: GÜNDEMİMİZDE YOK!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık katılmış olduğu televizyon programı aracılığı ile kendilerine yöneltilen bedelli askerlik çalışmalarının olup olmadığı yönünde ki soruya şu anda böyle bir çalışmanın gündeminde olmadığını ifade ederek.

2 milyon 800 bin kişinin meşru sebep ve 450 bin kişinin ise bakaya durumlarından dolayı askerliğini tecil ettirdiğini belirtti. Yine Bakan Fikri Işık Fırat Kalkanı Harekatı ve terörle mücadele operasyonlarına devam ederek her bireyin askerliğin vatan borcu olarak görmesi gerektiğini ve askere gitmesi gerektiğini duyurdu.
Editör: TE Bilisim