Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanında gelişmesi için yurt geneli büyük yatırımlar sürdürülmektedir. Özellikle Türkiye'nin dört bir yanına yeni organize sanayi bölgeleri kurulmakta ve bu kurulan sanayiler ile çok sayıda kişiye istihdam sağlanmaktadır. Bu konu hakkında aralıklarla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamalarda bulunmaktadır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yeni yapılan açıklama ile yeni kurulan ve büyütülen iki organize sanayi bölgesi için 12 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını duyurdu. Peki hangi iller için kaç kişilik istihdam sağlanacak.

ANKARA ve YALOVA İLLERİNE MÜJDE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapılan açıklama da Ankara'ya ve Yalova'ya kurulacak olan organize sanayi bölgeleri değerlendirilmesi yapıldı. Buna göre;

Ankara ili için 4 bin ve Yalova ili için 8 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Yani iki il için toplam 12 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Sadece Ankara ve Yalova ili için organize sanayi bölgesi kurulumları yapılmamakta olup Türkiye'nin dört bir yanına özellikle Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kurulumları devam eden sanayilerin açılması ile yüz binlerce kişiye istihdam sağlanacak. Bu yatırımlar istihdam artıracağı gibi ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır.

TÜM HABERLERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim