Ülkemizde bilindiği üzere 900 bin civarı taşeron işçi bulunmaktadır. Taşeron yasasının çıkması beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da 450 bin taşeron işçinin kamuya alınacağını ifade etmişti.

Yani bu açıklama ile taşeron işçilerin yarısı kadro alacak ve yarısı kadro almayacakken kadro almayacak olan personellerin KİT kurumlarında istihdam ettiği görülmekteydi. Buna göre tüm taşeron işçilerin kadro almasına yönelik yapılan konuşmaların, desteklerin artmasından sonra hükümetten müjdeli haber verme sinyalleri geldi.

BAKAN MÜJDE SİNYALLERİ VERDİ!

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama da birkaç gün içerisinde konu ile ilgili yeni bir açıklama yapılacağına ve kadro alamayacak kurumlarda istihdam eden taşeron işçilerin de kadro almasına yönelik çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Buna göre ülkemizde çalışmakta olan 900 bin civarı taşeron işçinin çalıştığı mevki, makam, pozisyon, şehir, kurum fark etmeksizin herkesin kamuya alınması talep edilmektedir. Hükümetten konu hakkında yazılı ya da sözlü olarak yeni bir açıklamanın gelmesi ile İşin Olsa ekibi olarak taşerona kadro hakkında yeni içerikler üreteceğiz. Buna göre tüm Türkiye geneli çalışan taşeron işçilerin tamamı kadroya girebilmek istiyor.

Editör: TE Bilisim