Ülkemizde bilindiği üzere gençler vasıf kazanabilmek için eğitimlerini sürdürmektedir. Meslek lisesi mezunu öğrenciler direkt olarak vasıflı olarak iş hayatına atılabilmektedir. Ancak İmam Hatip, Genel Lise, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ya da ilköğretim mezunlarının her hangi bir niteliği vasfı bulunmamaktadır. Bu adayların vasıf kazanabilmeleri için İŞKUR'dan önemli çalışmalar yürütülmektedir.

Buna göre Türkiye İş Kurumu sağlamış olduğu iş garantili ve garantisiz meslek edinme kursları ile gençlere vasıf ve nitelik kazandırmaktadır. Öyle ki bir süredir gençlere 10 bin lira kupon yardımı ödemesinin yapılacağı belirtilmekteydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bu konu hakkında yeni bir açıklama yaptı.

TEMMUZDA BAŞLANACAK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da işsiz gençlere iş garantili kurs imkanlarının sağlandığı ve gençlere 10 bin liralık kupon yardımlarının da Temmuz ayı itibari ile başlanacağını söyledi. Buna göre gençler 10 bin liralık kupon yardımı ile kendilerini hangi alanda geliştirmek istiyorlarsa bu alanlarda kurslar alabilecektir. Yine kurslar alıp kendisini geliştiren gençler iş garantili kurslar ile de vasıf kazanacak ve kursun sonunda iş imkanı elde edecek.

İlgili uyulamaya Temmuz ayı itibari ile başlanacak. Başvurular nasıl yapılacak, kimler başvuru yapabilecek gibi soruların yanıtının verilmesi için yakın zaman içerisinde konu hakkında yeni bir duyurunun kamuoyuna yayımlanması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim