Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kurumlarda istihdam eden taşeron işçi sayısı bir milyona yaklaşmış durumdadır. Buna göre taşeron işçileri her sene sözleşmelerini yenilediği için iş garantisinin olmadığını ve buna çözüm bulunarak devlet garantisi altında çalışmak istediğini uzun süredir belirtmektedir.

Sonunda bu sene taşerona kadro hakkında önemli çalışmalar yapılmaya başlandı ve hükümet özellikle son birkaç aydır taşerona kadro yasasını gündeminden düşürmemektedir. Buna göre taşeron yasası hakkında resmi bir açıklama beklenirken konu hakkında önemli duyuru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna açıklandı.

450 BİN İŞÇİ KADROLU OLACAK

Taşeron olarak istihdam etmekte olan 450 bin işçinin kadroya alınacağı belirtildi. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan duyuruda ilk olarak 3 aya kadar 450 bin işçinin amasız, fakatsız kadroya alınacağı ve ikinci aşama olarak ise belediyeler ile il özel idarelerde istihdam etmekte olan personellerin sorunlarının çözüleceği şirketleri aradan çıkartacaklarını belirtti.

Buna göre taşeron yasası hakkında yakın zamanda hükümet cephesinden yeni detayların duyurulması beklenmekte olup Başbakan Binali Yıldırım'ın bahsettiği 12 maddelik yasa hakkında da açıklamaların geleceği tahmin ediliyor.

Taşeron ile ilgili detayların Cebinize gelmesini ve yapılan açıklamalardan sürekli haberdar olmak için aşağıdan Mobil Uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Android Cihazlar için Google Play'dan Buradan

İOS ( İphone ve İpad ) cihazlarına App Stroden Buradan