Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan 19. dönem POMEM 10 bin Polis Özel Harekat alımı ilanında bilindiği üzere en az lise mezunu şartı olması, KPSS ve askerlik şartının kaldırılması ile adaylar PÖH alımlarına büyük ilgi duydu ve 300 bine yakın aday başvuru yaptı.

Başvuruların sona ermesi ile Türkiye geneli fiziki yeterlilik sınavları yapıldı ve fiziki yeterlilik sınavlarında adayların büyük oranı elendi. Daha sonra yapılan duyuru ile de fiziki yeterlilik sınavlarında başarılı olan adaylar mülakatlara alındı ve mülakatlarda tamamen bitti. Adaylar şimdi sonuçların açıklanmasını bekliyor.

BAKAN DUYURU YAPTI

10 bin Polis Özel Harekat mülakatlarının tamamlanması ile adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyordu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında açıklama yaptı. Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 10 bin Polis Özel Harekat alımı mülakatlarının tamamlandığını yineleyerek, son düzenlemelerin yapıldığını ve mülakatların da yakın bir zaman içerisinde sonuçlanacağını duyurdu.

Adaylar Nisan ayının sonlarına doğru eğitimlere başlayacaklarını tahmin ediyordu ancak sonuçların açıklanmasında da gecikme yaşandı. Buna göre en yakın zamanda sonuçların açıklanması ve çok zaman geçmeden kısa süre içeresinde Polis Özel Harekat adaylarının eğitime alınması bekleniyor.

Polis ve Komiser Maaşları İçin Tıklayınız