Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan ilan ile 20. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 10 bin polis alımı ilanı kamuoyuna duyuruldu. İlanın duyurulması ile Polis Akademisi Başkanlığının sitesinde zaman zaman kopmalar meydana geldi.

Söz konusu ilanı inceleyen ve okuyan kişi sayısına baktığımız da yüz binlerce kişinin ilan ile ilgilendiği öğrenildi. Ancak bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı duyurusunda polis alımı müracaat sayılarının oldukça düşük olduğunu belirtti. Peki polis alımına kaç bin kişi müracaat etti ve detaylar nedir?

KAÇ KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

Bilindiği üzere 20. dönem POMEM polis alımında 10 bin kişilik alım yapılacak. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamalarına baktığımızda başvuru sayısının sadece 14 bin 500 olduğu görülmektedir. 

BAKAN TALİMAT VERDİ

Süleyman Soylu'nun başvuru sayılarını beğenmemesi üzerine gerekli talimatları verdiği öğrenilirken bu sayının artırılması gerektiğine dikkat çekildi. Peki bundan sonra ki süreçte neler yaşanacak. 10 bin polis alımına müracaat sayısı oldukça düşük önlisans ve lise mezunlarına fırsat doğacak mı?

PÖH ALIMINA 300 BİNE YAKIN BAŞVURU YAPILMIŞTI

Askerlik şartının kaldırıldığı ve mezuniyetin en az lise seviyesine çekildiği Polis Özel Harekat alımlarında 300 bine yakın aday başvuru yapmıştı. Ancak 20. dönem POMEM alımına başvuru sayısı sadece 14 bin 500 olarak görülmektedir.

İlerleyen günlerde gerekli düzenlemeler yapılırsa lise ve önlisans adayları polis alımına müracaat edebilir.

POLİS ALIMI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ